Küçükçekmece'de partilerin kıyasıya mücadelesi dikkat çekiyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının yolunu açacak ve kaderini belirleyecek olan iki ilçe, nüfus ve seçmen yoğunluğu bakımından Esenyurt ve Küçükçekmece ilçeleri seçim süreci boyunca tüm gözlerin ve dikkatlerin üzerine kilitlendiği ilçeler olarak gündemin üst sıralarda yerini alıyor. 

Siyasi partilerden DEM Parti Esenyurt'ta adayını geri çekti. Küçükçekmece'de ise Berivan Demir - Ramazan Çetinçakmak adaylarıyla yarışacak. AK Parti 2 dönem Aziz Yeniay, 1 dönem Temel Karadeniz ile Küçükçekmece'yi 3 dönem boyunca elinde tuttu ve yönetti. Son 2019 yerel seçimlerinde CHP ve adayı Kemal Çebi'ye kaptırdı. Ak Parti yeniden Küçükçekmece'yi kazanmak ve CHP 'nin adayı Kemal Çebi ile yarışması için elindeki en güçlü kozu adayı Aziz Yeniay'ı Cumhur İttifakı adayı olarak son dakikada sahneye sürdü. 

Küçükçekmece'de önceki seçimlerde Millet İttifakı çatısı altında seçime giren İyi Parti, Saadet Partisi ve Dem Partisi 2024 belediye seçimlerine kendi logoları altında kendi adaylarıyla girme kararları aldılar

 İyi Parti Mümin Günler, Zafer Partisi Emre Mert, Yeniden Refah Partisi Mehmet Yavan, DEM Parti Berivan Demir - Ramazan Çetinçakmak, Hüda Par Maruf İçke, Saadet Partisi Mustafa Kurdaş, Ak Parti Aziz Yeniay, CHP Partisi Kemal Çebi ile yarışacak., Seçim tarihi yaklaştıkça partilerin ve adayların sahada heyecanları ve görünümleri arttı. Siyasi partilerin adayları sahada basmadık yer çalmadık kapı sıkmadık el bırakmıyor. Gerisi kararsız kitleleri ikna edecek propagandaya ve projelere kalıyor.

SEÇİMİN SONUCUNU KAMPANYALARDAKİ PROJE VE  VAADLER, BELİRLEYİCİ OLACAK

Seçime sayılı günler kalırken, adayların heyecanı ve çalışmaları hız kazandı.  Aziz Yeniay belediye başkanlık görevi sürecinde kente çok  hizmetleri olmuş, kültür merkezlerinden, YKB gösteri merkezine, bilgi evlerinden kültür sanat etkinliklerine kadar yaptığı çalışma ve projelerle ilçenin ismini hafızalara küçük İstanbul olarak nakşetmiştir. Yeniay, halk tarafından kentin mimarı olarak anılmaktadır, yeni adaylık sürecinde de yeni projelerle bu kente değerler katacağını dile getirerek halkın karşısına çıkıyor ve iddiasını ortaya koyuyor.

 

ÇEBİ’DEN SEÇİM KAZANMAK KOLAY DEĞİL GİBİ GÖRÜNÜYOR

 Kemal Çebi 57 yıldır Küçükçekmece'de yaşadığını, buranın çocuğu olduğuyla övünüyor. Siyasetin içinden gelen yaşadığı kenti cadde cadde  sokak sokak iyi bildiğini, burada anılar biriktirdiğini dile getiren Çebi,mevcut belediye başkanı, 5 yıllık görev sürecinde hemşelerinin aile bütçelerine katkı sağlayacak bir çok hizmetler ürettiğini savunuyor. 

Özellikle Küçükçekmeceli hemşerilerinin yaşanan ekonomik krize karşı onların yanında ve sıkıntıları birlikte göğüs germek üzere, emeklilerin gelip dinlenebilecekleri, sohbet edebilecekleri sosyal donatı alanları kurdu. Emekliler sosyal tesisleri, vatandaşın ihtiyaçlarını kimselere sezdirmeden gidip ihtiyaçlarını karşılayacak halk marketleri, çalışan anneler için çocuk kreşleri hizmetleriyle halkla daha iç içe görünüyor, Buda  Çebi’yi rakiplerine karşı güçlü kılıyor.