Nijerya'da maden çökmesi sonucu 30 kişi mahsur kaldı

Asayiş (AA) - Anadolu Ajansı | 04.06.2024 - 21:29, Güncelleme: 04.06.2024 - 21:29 1611+ kez okundu.
 

Nijerya'da maden çökmesi sonucu 30 kişi mahsur kaldı

Nijerya'da Nijer eyaletinde bir altın madenin çökmesi sonucu bir kişinin öldüğü, 30 kişinin göçük altında kaldığı bildirildi.
Olay, Nijer eyaletinine bağlı Zagazola'nın Erana bölgesindeki Galkogo köyünde meydana geldi. Ülke medyasına göre köydeki bir altın madeninde madencilerin çalıştığı esnada göçük yaşandı. Nijer Devlet Acil Durum Yönetim Ajansı (NSEMA), meydana gelen göçükte 30 madencinin enkaz altında kaldığını açıkladı. Şu ana kadar bir kişinin öldüğü, 6 kişinin ağır yaralı olarak kurtarıldığı, bölgedeki yoğun yağışların toprağı yumuşatarak maden ocağının çökmesine neden olduğu açıklandı. Geriye kalan madencileri kurtarmak için arama kurtarma ekiplerininin çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. (İLKHA)
Nijerya'da Nijer eyaletinde bir altın madenin çökmesi sonucu bir kişinin öldüğü, 30 kişinin göçük altında kaldığı bildirildi.

Olay, Nijer eyaletinine bağlı Zagazola'nın Erana bölgesindeki Galkogo köyünde meydana geldi.

Ülke medyasına göre köydeki bir altın madeninde madencilerin çalıştığı esnada göçük yaşandı.

Nijer Devlet Acil Durum Yönetim Ajansı (NSEMA), meydana gelen göçükte 30 madencinin enkaz altında kaldığını açıkladı.

Şu ana kadar bir kişinin öldüğü, 6 kişinin ağır yaralı olarak kurtarıldığı, bölgedeki yoğun yağışların toprağı yumuşatarak maden ocağının çökmesine neden olduğu açıklandı.

Geriye kalan madencileri kurtarmak için arama kurtarma ekiplerininin çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yuzyilgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.