Ak Parti’de Kader ve Yol Ayrımı

Siyaset 28.02.2024 - 00:00, Güncelleme: 28.02.2024 - 00:22 2608+ kez okundu.
 

Ak Parti’de Kader ve Yol Ayrımı

İstanbul Küçükçekmece'de ikamet eden 22 yıldır Ak Parti’de siyasi çalışmalar yapan, İlker Karataş Yeniden Refah Partisine katıldı.
31 Mart yerel seçimler yaklaştıkça partiler arası geçişler hız kazandı. Özellikle partilerin adayları belirleme ve belediye meclis üyeleri tercihleri noktasında bir çok partide hayal kırıklıkları, kırgınlıklar, küskünlükler ve yeni siyasi  arayışları beraberinde getirdi. Turizmci, siyasetçi ve gazeteci kimliğiyle İstanbul Küçükçekmece'de 49 yıldır ikamet eden, Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler, Aydın Üniversitesi Adalet ve Meslek yüksek Okulu, Anadolu Üniversitesi Medya İleteişim ve Yerel Yönetimler ’de eğitim kariyerini tamamlayan Karataş, 1991 yılında siyasi çalışmalarda yer almıştır. 24 Mart 2002 tarihinde AK Parti'nin Türk siyasi tarihine girişi ile birlikte Küçükçekmece AK Parti'ye üye olmuş ve siyasi hayatına bu çatı altında devam etmiştir. Karataş, Ak Parti’den yol ve kader ayrılığının sebebini sosyal medyadan yaptığı açıklamada; İlker Karataş olarak Ak Parti’nin kurulduğu an itibariyle bu çatı altında gönüllü olarak çeşitli alanlarda aktif rol almış bir neferdim. 2015 - 2018 ve 2023 yıllarında genel seçimlerde AK Parti İstanbul 3 bölge milletvekili aday adayı oldum. Bunun sebebi partimin çalışmalarına maddi ve manevi destek olmak, İnandığım bu yolda liderim Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın bir karınca misali yanında safımı belli etmektir.   Fakat yaşanan ve gelinen noktada Küçükçekmece Ak Parti, kuruluş sürecindeki kodlarından çok uzaklaştı. İlçe yönetiminde adam kayırmalar, ticari ilişkiler, parti içi yaşanan olumsuzluklar, adaletsizlikler, liyakatsizlik ve ahlaki çöküntüler beni, 22 yıllık siyasi hayatım boyunca aşkla sevdayla bağlı olduğum partimle bağlarımı kopardı. Teşkilatımızda ki arkadaşlarımızın insanın itibarını zedeleyici algı operasyonları, kendi içlerindeki gruplaşmalar, benim gibi samimi ve içten çalışan partiye gönül vermiş insanları uzaklaştırdı. Yaşadığım ve yaşanan bu olumsuzlukları zaman zaman sorumluluk bilinciyle üst düzey büyüklerimize sık sık dile getirmiş ve parti içinde düzenlemeler yapılması çağrısında bulunmuştum. Eğer zamanında müdahale edilmezse parti içinde bir çöküntü yaşanılabileceğini aynı teşkilat içinde fikir, düşünce ve ideal ayrılıkları oluşabileceğini sık sık dile getirdiğini, ancak bu çağrılara hiçbir karşılık bulamadığım gibi bana inanan, tasdik eden, fikirlerime kıymet verenlerinde dışlanması ile karşılaştım. İlker Karataş, AK Parti Küçükçekmece teşkilatında gördüğü olumsuzluklara daha fazla katlanamayacağını dile getirerek, bundan sonraki siyasi kariyerine yeni bir yön verme kararı almıştır. Milli görüş düşüncesinin temsilcisi ve Erbakan Hoca'nın izinden giden Yeniden Refah Partisi çatısı altında siyaset yapmaya karar vererek, 16 Şubat 2024 tarihinde yeniden Refah Partisi üyesi olarak siyasi hayatına devam edeceğini açıkladı.  
İstanbul Küçükçekmece'de ikamet eden 22 yıldır Ak Parti’de siyasi çalışmalar yapan, İlker Karataş Yeniden Refah Partisine katıldı.

31 Mart yerel seçimler yaklaştıkça partiler arası geçişler hız kazandı. Özellikle partilerin adayları belirleme ve belediye meclis üyeleri tercihleri noktasında bir çok partide hayal kırıklıkları, kırgınlıklar, küskünlükler ve yeni siyasi  arayışları beraberinde getirdi.

Turizmci, siyasetçi ve gazeteci kimliğiyle İstanbul Küçükçekmece'de 49 yıldır ikamet eden, Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler, Aydın Üniversitesi Adalet ve Meslek yüksek Okulu, Anadolu Üniversitesi Medya İleteişim ve Yerel Yönetimler ’de eğitim kariyerini tamamlayan Karataş, 1991 yılında siyasi çalışmalarda yer almıştır. 24 Mart 2002 tarihinde AK Parti'nin Türk siyasi tarihine girişi ile birlikte Küçükçekmece AK Parti'ye üye olmuş ve siyasi hayatına bu çatı altında devam etmiştir.

Karataş, Ak Parti’den yol ve kader ayrılığının sebebini sosyal medyadan yaptığı açıklamada; İlker Karataş olarak Ak Parti’nin kurulduğu an itibariyle bu çatı altında gönüllü olarak çeşitli alanlarda aktif rol almış bir neferdim. 2015 - 2018 ve 2023 yıllarında genel seçimlerde AK Parti İstanbul 3 bölge milletvekili aday adayı oldum. Bunun sebebi partimin çalışmalarına maddi ve manevi destek olmak, İnandığım bu yolda liderim Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın bir karınca misali yanında safımı belli etmektir.  

Fakat yaşanan ve gelinen noktada Küçükçekmece Ak Parti, kuruluş sürecindeki kodlarından çok uzaklaştı. İlçe yönetiminde adam kayırmalar, ticari ilişkiler, parti içi yaşanan olumsuzluklar, adaletsizlikler, liyakatsizlik ve ahlaki çöküntüler beni, 22 yıllık siyasi hayatım boyunca aşkla sevdayla bağlı olduğum partimle bağlarımı kopardı. Teşkilatımızda ki arkadaşlarımızın insanın itibarını zedeleyici algı operasyonları, kendi içlerindeki gruplaşmalar, benim gibi samimi ve içten çalışan partiye gönül vermiş insanları uzaklaştırdı. Yaşadığım ve yaşanan bu olumsuzlukları zaman zaman sorumluluk bilinciyle üst düzey büyüklerimize sık sık dile getirmiş ve parti içinde düzenlemeler yapılması çağrısında bulunmuştum. Eğer zamanında müdahale edilmezse parti içinde bir çöküntü yaşanılabileceğini aynı teşkilat içinde fikir, düşünce ve ideal ayrılıkları oluşabileceğini sık sık dile getirdiğini, ancak bu çağrılara hiçbir karşılık bulamadığım gibi bana inanan, tasdik eden, fikirlerime kıymet verenlerinde dışlanması ile karşılaştım.

İlker Karataş, AK Parti Küçükçekmece teşkilatında gördüğü olumsuzluklara daha fazla katlanamayacağını dile getirerek, bundan sonraki siyasi kariyerine yeni bir yön verme kararı almıştır. Milli görüş düşüncesinin temsilcisi ve Erbakan Hoca'nın izinden giden Yeniden Refah Partisi çatısı altında siyaset yapmaya karar vererek, 16 Şubat 2024 tarihinde yeniden Refah Partisi üyesi olarak siyasi hayatına devam edeceğini açıkladı.

 

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yuzyilgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.