Akaryakıtta tek fiyat dönemi

Ekonomi (İLKHA) - İLKE HABER AJANSI | 04.05.2024 - 09:50, Güncelleme: 04.05.2024 - 13:40 1779+ kez okundu.
 

Akaryakıtta tek fiyat dönemi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacağını ve tek fiyat uygulanacağını duyurdu.
EPDK'nın yaptığı düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre; 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat uygulanacak. VMax, Vpro gibi ifadelerle daha yüksek fiyata satılan benzin ve motorin için tek fiyat dönemi başlamış oldu. Düzenlemeyle birlikte istasyonlarda sadece benzin, motorin (dizel) ve LPG satışı olacak. Kararda, "Akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanamaz. Fiyat farkı uygulanan akaryakıt, sadece tüketicinin talebi doğrultusunda ikmal edilebilir" ibaresi de yürürlükten kaldırıldı. kaynak (İLKHA) 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacağını ve tek fiyat uygulanacağını duyurdu.

EPDK'nın yaptığı düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre; 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat uygulanacak.

VMax, Vpro gibi ifadelerle daha yüksek fiyata satılan benzin ve motorin için tek fiyat dönemi başlamış oldu.

Düzenlemeyle birlikte istasyonlarda sadece benzin, motorin (dizel) ve LPG satışı olacak.

Kararda, " Akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanamaz. Fiyat farkı uygulanan akaryakıt, sadece tüketicinin talebi doğrultusunda ikmal edilebilir" ibaresi de yürürlükten kaldırıldı.

kaynak (İLKHA) 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yuzyilgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.