ATAŞEHİR’E YAKIŞIR BAŞKAN ADAYI

Siyaset 16.01.2024 - 13:01, Güncelleme: 01.03.2024 - 20:13 2271+ kez okundu.
 

ATAŞEHİR’E YAKIŞIR BAŞKAN ADAYI

Türkiye'de beş yılda bir düzenlenen yerel seçimlere doğru geri sayım başladı. 2024 yılında, Türkiye genelinde il, ilçe, köy ve mahallelerde yeni belediye başkanları ile muhtarlar seçilecek.
Vatandaşlar, AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti'nin aday tercihlerini heyecanla bekliyor. Hangi partinin hangi il ve ilçelerde hangi adayları göstereceği merak konusu oldu. AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti'nin aday tercihlerini merakla bekliyorlar. Partilerin hangi il ve ilçelerde hangi adayları göstereceği, yerel yönetimlerin nasıl şekilleneceğini belirlemede önemli bir etken olacak.. Ak Parti  İstanbul adayının Murat Kurum ismi ile kesinleşmesi üzerine, Murat Kurum ilçelerde birlikte çalışacağı adaylar üzerinde önemli bir etkiye sahip görünüyor. Ak Parti bir önceki yerel yönetimler seçimlerinde olduğu gibi tercihler noktasında bir hataya mahal vermeden titizlikle, kılı kırk yararak ve aynı zamanda halkın nabzını tutarak tercihlerini açıklamaya çalışıyor. Ümraniye Belediye Başkan Adayı olarak da adı  dillendirilen Maliki Ejder BATUR, 1997-2004 yılları arasında özel sektörde yöneticilik görevlerinde bulundu. 2001 Aralık ayında kurulan Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı’nda Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği ve İlçe Sekreterliği görevlerinde bulundu.  Ak Parti Ataşehir gibi önemli bir ilçeyi kazanabilmek için genç, dinamik, yerel yönetimlerde tecrübe sahibi bir adayla vatandaşın karşısına çıkmayı hedefliyor.   Ataşehir Belediye başkan Adayı Dr. M. Ejder Batur güçlü iddialar arasında Dr. M. Ejder Batur Yerel Yönetimler Başkanı 1976 İstanbul doğumlu olan Batur, aslen Erzurumlu’dur. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Batur, “Yapılarda Sismik İzolasyon” başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamlamış, “Akıllı Kent Tasarım Sistemlerinin Pilot Ölçekte Uygulanabilirliği” başlıklı teziyle de doktora programını bitirerek doktor derecesini almıştır. 1997-2004 yıllarında özel sektörde ve kendi şirketinde yöneticilik yapmıştır. Sivil Toplum Kuruluşları’nda faaliyet gösteren Batur, Maltepe Erzurumlular Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Kızılayı üyesidir. AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı’nda Kurucu İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Batur, 2004’teki Mahalli İdareler seçiminin akabinde Ümraniye Belediyesi’nde 2004-2019 yıllarında üç dönem Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir. Ümraniye Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinde de bulunan Batur, İBB Meclis Üyeliği, İBB İmar Komisyonu Başkanvekilliği görevlerini de ifa etmiştir. 2 4 Şubat 2021’de gerçekleştirilen 7. Olağan İl Kongresi’nde İl Yürütme Kurulu üyeliğine seçilen Batur, Yerel Yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır. Batur, evli ve 4 çocuk babasıdır.  
Türkiye'de beş yılda bir düzenlenen yerel seçimlere doğru geri sayım başladı. 2024 yılında, Türkiye genelinde il, ilçe, köy ve mahallelerde yeni belediye başkanları ile muhtarlar seçilecek.

Vatandaşlar, AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti'nin aday tercihlerini heyecanla bekliyor. Hangi partinin hangi il ve ilçelerde hangi adayları göstereceği merak konusu oldu.

AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti'nin aday tercihlerini merakla bekliyorlar. Partilerin hangi il ve ilçelerde hangi adayları göstereceği, yerel yönetimlerin nasıl şekilleneceğini belirlemede önemli bir etken olacak..

Ak Parti  İstanbul adayının Murat Kurum ismi ile kesinleşmesi üzerine, Murat Kurum ilçelerde birlikte çalışacağı adaylar üzerinde önemli bir etkiye sahip görünüyor. Ak Parti bir önceki yerel yönetimler seçimlerinde olduğu gibi tercihler noktasında bir hataya mahal vermeden titizlikle, kılı kırk yararak ve aynı zamanda halkın nabzını tutarak tercihlerini açıklamaya çalışıyor.

Ümraniye Belediye Başkan Adayı olarak da adı  dillendirilen Maliki Ejder BATUR, 1997-2004 yılları arasında özel sektörde yöneticilik görevlerinde bulundu. 2001 Aralık ayında kurulan Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı’nda Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği ve İlçe Sekreterliği görevlerinde bulundu. 

Ak Parti Ataşehir gibi önemli bir ilçeyi kazanabilmek için genç, dinamik, yerel yönetimlerde tecrübe sahibi bir adayla vatandaşın karşısına çıkmayı hedefliyor.  

Ataşehir Belediye başkan Adayı Dr. M. Ejder Batur güçlü iddialar arasında

Dr. M. Ejder Batur

Yerel Yönetimler Başkanı

1976 İstanbul doğumlu olan Batur, aslen Erzurumlu’dur. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Batur, “Yapılarda Sismik İzolasyon” başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamlamış, “Akıllı Kent Tasarım Sistemlerinin Pilot Ölçekte Uygulanabilirliği” başlıklı teziyle de doktora programını bitirerek doktor derecesini almıştır.

1997-2004 yıllarında özel sektörde ve kendi şirketinde yöneticilik yapmıştır. Sivil Toplum Kuruluşları’nda faaliyet gösteren Batur, Maltepe Erzurumlular Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Kızılayı üyesidir.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı’nda Kurucu İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Batur, 2004’teki Mahalli İdareler seçiminin akabinde Ümraniye Belediyesi’nde 2004-2019 yıllarında üç dönem Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir. Ümraniye Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinde de bulunan Batur, İBB Meclis Üyeliği, İBB İmar Komisyonu Başkanvekilliği görevlerini de ifa etmiştir. 2

4 Şubat 2021’de gerçekleştirilen 7. Olağan İl Kongresi’nde İl Yürütme Kurulu üyeliğine seçilen Batur, Yerel Yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır. Batur, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yuzyilgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.