Bakan Ali Yerlikaya trafikte önceliğimiz önce insan

Asayiş 10.02.2024 - 13:03, Güncelleme: 10.02.2024 - 13:03 2236+ kez okundu.
 

Bakan Ali Yerlikaya trafikte önceliğimiz önce insan

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçen ay yurt genelinde, ışıklı ya da sesli uyarı cihazlarını mevzuatta izin verilmeyen araçlarda kullanan 1433 sürücüye, 9 milyon 227 bin lira ceza uygulandığını bildirdi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde, ışıklı veya sesli uyarı cihazlarını mevzuatta izin verilmeyen araçlarda kullanan 807 sürücüye 5 milyon 186 bin lira para cezasının uygulandığını bildirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından çakarlı araç kullanımına yönelik açıklamada bulundu. İzinsiz çakarlamba kullanımı için  81 ilde denetimler yapıldı Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada, ocak ayı içerisinde 81 ilde söz konusu araçları kullananlara yönelik denetimler yapıldığını belirtti. 9 milyon 227 bin lira ceza uygulandı Kontrollerde "çakar lamba" kullanan 1433 sürücüye, 9 milyon 227 bin lira ceza uygulandığı ve araçlarındaki ışıklı ve sesli uyarı işaretli cihazların söküldüğü bilgisini paylaştı. Bakan Yerlikaya Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda; Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde, 81 İlde  Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerince Ocak ayı içerisinde “Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan” kişilere karşı yapılan denetimlerde; 1433 Sürücü tespit edildi ve araçlarındaki ışıklı ve sesli uyarı işareti bulunan cihazlar (çakar lambalar) söktürüldü. 9 Milyon 227 Bin  TL para cezası uygulandı.  “Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak Kullanan (Çakar Lamba) Sürücülere Karşı ''Denetimlerimiz Aralıksız Sürecek'' Her zaman ifade ettiğimiz gibi, TRAFİKTE ÖNCELİĞİMİZ:  “ÖNCE İNSAN”  Görevi sırasında Işıklı ya da Sesli Uyarı İşareti Bulunan Cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir Kaynak İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçen ay yurt genelinde, ışıklı ya da sesli uyarı cihazlarını mevzuatta izin verilmeyen araçlarda kullanan 1433 sürücüye, 9 milyon 227 bin lira ceza uygulandığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde, ışıklı veya sesli uyarı cihazlarını mevzuatta izin verilmeyen araçlarda kullanan 807 sürücüye 5 milyon 186 bin lira para cezasının uygulandığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından çakarlı araç kullanımına yönelik açıklamada bulundu.

İzinsiz çakarlamba kullanımı için  81 ilde denetimler yapıldı

Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada, ocak ayı içerisinde 81 ilde söz konusu araçları kullananlara yönelik denetimler yapıldığını belirtti.

9 milyon 227 bin lira ceza uygulandı

Kontrollerde "çakar lamba" kullanan 1433 sürücüye, 9 milyon 227 bin lira ceza uygulandığı ve araçlarındaki ışıklı ve sesli uyarı işaretli cihazların söküldüğü bilgisini paylaştı.

Bakan Yerlikaya Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda;

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde, 81 İlde  Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerince Ocak ayı içerisinde “Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan” kişilere karşı yapılan denetimlerde;

1433 Sürücü tespit edildi ve araçlarındaki ışıklı ve sesli uyarı işareti bulunan cihazlar (çakar lambalar) söktürüldü.
9 Milyon 227 Bin  TL para cezası uygulandı. 
“Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak Kullanan (Çakar Lamba) Sürücülere Karşı ''Denetimlerimiz Aralıksız Sürecek''
Her zaman ifade ettiğimiz gibi,

TRAFİKTE ÖNCELİĞİMİZ: 
“ÖNCE İNSAN”
 Görevi sırasında Işıklı ya da Sesli Uyarı İşareti Bulunan Cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir

Kaynak İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yuzyilgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.