Diyanet TV Kahve Bahene Pazar Konuğu Prof. Dr. Muiddin Serin

Kültür-Sanat (Web Sitesi) - Web Sitesi | 01.06.2024 - 01:00, Güncelleme: 01.06.2024 - 01:33 1755+ kez okundu.
 

Diyanet TV Kahve Bahene Pazar Konuğu Prof. Dr. Muiddin Serin

Şair, yazar ve ressam Recep Garip’ın sunduğu Kahve Bahane’de kadim kültür değerlerimiz üzerinden gönül inşaları devam ediyor
Diyanet TV'nin her pazar saat 13.00 'de izleycileri ekran başına misafir ettiği ''KAHVE BAHANE'' proğramı izlyecisiyle gönül sofrasında buluşmaya devam ediyor.  Her Pazar  saat 13.00 de Farklı Konuklarla beraber olan Şair, Yazar ve Ressam Recep Garip; pazar kahvaltı sonrası kahve tadında sohbetleriyle  gönüllerde yer buldu. Müdavim izleyicilerin her hafta farklı konu ve konukları ile heyecanla beklediği Diyanet TV'nin Kahve Bahane konuğu   02. Haziran 2024 Pazar Prof. Dr. Muiddin SERİN'dir. Prof. Dr. Muhittin Serin  Hat sanatının usta isimlerindendir. Serin, Kemal Batanay’dan ta’lîk yazı meşk etmiş ve icazet almıştır. Serin, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli hat sergilerine katılmış ve seminerler vermiştir. Hat sanatıyla ilgili çok sayıda ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunan Serin, yurtiçi ve yurt dışında çeşitli konferanslara da katılmıştır. Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi’nde hat ve tezhip maddelerini hazırlayan Muhittin Serin, New York Halk Kütüphanesi Humanities and Social Sciencses Library, Yale Üniversitesi Library Beinecke Rare Book and Manuscript Library, Indiana Üniversitesi Fine Arts Museum, The University of Michigan Library Special Collections Library Michigan, Mısır Milli Kütüphanesi’nde İslam Sanatlarıyla ilgili araştırmalar yapmıştır.  Ekranları başında yeni muştularla karşılaşmak için gönül vermiş Anadolunun saf ve berrak sahiplerine ses olmak, nefes olmak, dualara kapılar açıp kardeşlik akdimizi tazelemek kuşku yok ki vazgeçilmez talebimizdir. Yeni bölümler için hazırlıklar yapıyor, yoğun çalışıyoruz. kadim kültür değerlerimiz üzerinden aslında geleceğe ses olma azmindeyiz.
Şair, yazar ve ressam Recep Garip’ın sunduğu Kahve Bahane’de kadim kültür değerlerimiz üzerinden gönül inşaları devam ediyor

Diyanet TV'nin her pazar saat 13.00 'de izleycileri ekran başına misafir ettiği ''KAHVE BAHANE'' proğramı izlyecisiyle gönül sofrasında buluşmaya devam ediyor. 

Her Pazar  saat 13.00 de Farklı Konuklarla beraber olan Şair, Yazar ve Ressam Recep Garip; pazar kahvaltı sonrası kahve tadında sohbetleriyle  gönüllerde yer buldu. Müdavim izleyicilerin her hafta farklı konu ve konukları ile heyecanla beklediği Diyanet TV'nin Kahve Bahane konuğu   02. Haziran 2024 Pazar Prof. Dr. Muiddin SERİN'dir.

Prof. Dr. Muhittin Serin 

Hat sanatının usta isimlerindendir. Serin, Kemal Batanay’dan ta’lîk yazı meşk etmiş ve icazet almıştır. Serin, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli hat sergilerine katılmış ve seminerler vermiştir. Hat sanatıyla ilgili çok sayıda ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunan Serin, yurtiçi ve yurt dışında çeşitli konferanslara da katılmıştır.

Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi’nde hat ve tezhip maddelerini hazırlayan Muhittin Serin, New York Halk Kütüphanesi Humanities and Social Sciencses Library, Yale Üniversitesi Library Beinecke Rare Book and Manuscript Library, Indiana Üniversitesi Fine Arts Museum, The University of Michigan Library Special Collections Library Michigan, Mısır Milli Kütüphanesi’nde İslam Sanatlarıyla ilgili araştırmalar yapmıştır. 

Ekranları başında yeni muştularla karşılaşmak için gönül vermiş Anadolunun saf ve berrak sahiplerine ses olmak, nefes olmak, dualara kapılar açıp kardeşlik akdimizi tazelemek kuşku yok ki vazgeçilmez talebimizdir. Yeni bölümler için hazırlıklar yapıyor, yoğun çalışıyoruz. kadim kültür değerlerimiz üzerinden aslında geleceğe ses olma azmindeyiz.

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yuzyilgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.