Kitap severler ''Üsküdar 9. Kitap Fuarı'nda'' buluşuyor

Kültür-Sanat (Web Sitesi) - Web Sitesi | 18.02.2024 - 13:39, Güncelleme: 18.02.2024 - 13:39 2226+ kez okundu.
 

Kitap severler ''Üsküdar 9. Kitap Fuarı'nda'' buluşuyor

“Kültür Sanatın Merkezi, Kitapseverin Adresi” olan Üsküdar’ımızda; gerek yayın çeşitliliği gerekse de katılımcı sayısı olarak İstanbul’un önemli kültürel etkinliklerinden olan Üsküdar Kitap Fuarımız 9. Kez kapılarını Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde kitapseverlere açtı.
2015 yılında tüm kitapseverleri buluşturma hedefiyle yola çıktığımız Üsküdar Kitap Fuarı, bu yıl 120 yayınevi, 550 yazar ve 750 etkinlik ile 25 Şubat tarihine kadar İstanbullularla buluşuyor.  Üsküdar Kitap Fuarımız çok uzun zamandır bir ilçe kitap fuarı olma özelliğini aşarak özlemle beklenen bir kültür buluşması haline gelmiş durumda. Her yıl özel bir konuk tarafından açılışını yaptığımız Üsküdar Kitap Fuarı’nın dokuzuncusu yine çok özel bir isimle açıldı.  9. Üsküdar Kitap Fuarı’nın açılışı kitaba olan sevgisiyle bilinen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından yapıldı.  Bu yıl fuarın onur konuğu olan sevilen tarihçi ve yazar Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu ile fuarın onur yazarı; kaleme aldığı eserlerle Türk şiirinde bir ekol oluşturan şair İbrahim Tenekeci, Üsküdar Kitap Fuarımızın açılış töreninde salonda bulunanlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Açılışta konuşan TBMM Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Üsküdar hem tarihin içinde olan bir şehir, hem de tarihi bugünle yaşayan bir şehir. Üsküdar Fetih gören bir şehir ve yarımadayı seyrederek tarihi bugünde yaşayan bir şehir. Bu tür etkinlikleriyle geleceğe tarih yazan bir şehir. Üsküdar'ın herhangi bir sokağında yürürken bir sokaktan geçmiyor, o sokakta asırlardır nice insanların birikimlerini de görüyoruz. Okumak pasif değil, büyük bir eylemdir.” dedi.  9'uncu kitap fuarının açılışında selamlama konuşması yapan Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, "Üsküdar kitap fuarı böyle önemli bir fuarda özellikle gençlerle bir araya gelmek bizi mutlu etti. Üsküdar tarihin kültürün beşiği, bir okuma şehridir. Üsküdar'a bir takım projeler yapıyoruz ama en çok yakışan kitap fuarı. Üsküdar kitap fuarımız Tüyap'tan sonra en önemli fuarı ve Üsküdar İstanbul'un merkezi. Burada kitaba, yazara ulaşmak kolay, buranın ulaşımı kolay. Bu yıl 300 bini aşkın kişiyi ağırlamak istiyoruz. Gençler özellikle kitaba çok ilgililer teşekkür ediyorum. Ne olacak bu gençlerin haline diyenlere, ben de helal olsun gençliğimize diyorum ve gurur duyuyorum.’’ diye konuştu.  Konuşmasının devamında Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, Üsküdar’ın kültürel hayatına katkıda bulunacak üç özel projesini de açıklayarak, “Öncelikle yerel seçimlerin ardından kültür sanata ait projelerimiz kapsamında harem otogarını kaldıracağız ve oradaki 100 bin metrekarelik alana İstanbul'a yakışır bir şekilde Kültür merkezi ve kongre sarayı yapacağız. Diğer projemiz Paşakapısı cezaevini şehrin dışına taşıyacağız. Eski binayı sergi sarayı yapacağız. Ve son olarak Üsküdar Musiki binasını yıkıyoruz ve yeni binamızı Üsküdar'a kazandırıyoruz. Tabii bunları yapabilmek için desteklerinizi bekliyoruz.” İfadelerini kullandı. Kaynak Üsküdar belediyesi Basın Haber
“Kültür Sanatın Merkezi, Kitapseverin Adresi” olan Üsküdar’ımızda; gerek yayın çeşitliliği gerekse de katılımcı sayısı olarak İstanbul’un önemli kültürel etkinliklerinden olan Üsküdar Kitap Fuarımız 9. Kez kapılarını Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde kitapseverlere açtı.

2015 yılında tüm kitapseverleri buluşturma hedefiyle yola çıktığımız Üsküdar Kitap Fuarı, bu yıl 120 yayınevi, 550 yazar ve 750 etkinlik ile 25 Şubat tarihine kadar İstanbullularla buluşuyor.  Üsküdar Kitap Fuarımız çok uzun zamandır bir ilçe kitap fuarı olma özelliğini aşarak özlemle beklenen bir kültür buluşması haline gelmiş durumda.

Her yıl özel bir konuk tarafından açılışını yaptığımız Üsküdar Kitap Fuarı’nın dokuzuncusu yine çok özel bir isimle açıldı.  9. Üsküdar Kitap Fuarı’nın açılışı kitaba olan sevgisiyle bilinen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından yapıldı. 

Bu yıl fuarın onur konuğu olan sevilen tarihçi ve yazar Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu ile fuarın onur yazarı; kaleme aldığı eserlerle Türk şiirinde bir ekol oluşturan şair İbrahim Tenekeci, Üsküdar Kitap Fuarımızın açılış töreninde salonda bulunanlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Açılışta konuşan TBMM Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, " Üsküdar hem tarihin içinde olan bir şehir, hem de tarihi bugünle yaşayan bir şehir. Üsküdar Fetih gören bir şehir ve yarımadayı seyrederek tarihi bugünde yaşayan bir şehir. Bu tür etkinlikleriyle geleceğe tarih yazan bir şehir. Üsküdar'ın herhangi bir sokağında yürürken bir sokaktan geçmiyor, o sokakta asırlardır nice insanların birikimlerini de görüyoruz. Okumak pasif değil, büyük bir eylemdir.” dedi. 

9'uncu kitap fuarının açılışında selamlama konuşması yapan Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, " Üsküdar kitap fuarı böyle önemli bir fuarda özellikle gençlerle bir araya gelmek bizi mutlu etti. Üsküdar tarihin kültürün beşiği, bir okuma şehridir. Üsküdar'a bir takım projeler yapıyoruz ama en çok yakışan kitap fuarı. Üsküdar kitap fuarımız Tüyap'tan sonra en önemli fuarı ve Üsküdar İstanbul'un merkezi. Burada kitaba, yazara ulaşmak kolay, buranın ulaşımı kolay. Bu yıl 300 bini aşkın kişiyi ağırlamak istiyoruz. Gençler özellikle kitaba çok ilgililer teşekkür ediyorum. Ne olacak bu gençlerin haline diyenlere, ben de helal olsun gençliğimize diyorum ve gurur duyuyorum.’’ diye konuştu. 


Konuşmasının devamında Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, Üsküdar’ın kültürel hayatına katkıda bulunacak üç özel projesini de açıklayarak, “Öncelikle yerel seçimlerin ardından kültür sanata ait projelerimiz kapsamında harem otogarını kaldıracağız ve oradaki 100 bin metrekarelik alana İstanbul'a yakışır bir şekilde Kültür merkezi ve kongre sarayı yapacağız. Diğer projemiz Paşakapısı cezaevini şehrin dışına taşıyacağız. Eski binayı sergi sarayı yapacağız. Ve son olarak Üsküdar Musiki binasını yıkıyoruz ve yeni binamızı Üsküdar'a kazandırıyoruz. Tabii bunları yapabilmek için desteklerinizi bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kaynak Üsküdar belediyesi Basın Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yuzyilgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.