Şükrü Genç belediye meclisinde solcular TİP'e, sağcılar Yeniden Refah'a mı diyecek?

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 26.02.2024 - 21:13, Güncelleme: 26.02.2024 - 21:52 2185+ kez okundu.
 

Şükrü Genç belediye meclisinde solcular TİP'e, sağcılar Yeniden Refah'a mı diyecek?

CHP'den aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa ederek bağımsız aday olan Şükrü Genç'in bu hamlesiyle birlikte Sarıyer'de kulisler hareketlendi.
İstanbul Sarıyer'de Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak Sarıyer Belediye Başkanı seçilen 5 yıllık hizmetinin ardından 2014 ve 2019 yerel seçimlerini de kazanarak, Sarıyer'de üç dönem üst üste seçilen ilk belediye başkanı unvanıyla tarihe geçti.  31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde CHP'den aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa ederek bağımsız aday olan Şükrü Genç'in bu hamlesiyle birlikte Sarıyer'de kulisler hareketlendi. Genç'in hem TİP hem de Yeniden Refah'la görüşme halinde olduğu, belediye meclisinde onları desteklemek karşılığında belediye başkanlığında oylarına talip olduğu ilçede konuşulanlar arasında. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde CHP'den yeniden ilçe belediye başkan adayı gösterilmemesi üzerine partisinden istifa ederek bağımsız aday olma kararı aldı. Genç'in bu hamlesiyle birlikte Sarıyer, seçim sonuçları en çok merak edilen ilçelerden biri haline geldi. Sarıyer'de CHP Mustafa Oktay Aksu'yu, AKP Hüseyin Coşkun'u aday gösterdi. Mevcut belediye başkanı Şükrü Genç'in bağımsız aday olması ilçe kulislerini hareketlendirdi. Toplumsal'da yer alan habere göre Şükrü Genç'in adaylığını ilan eder etmez Yeniden Refah Partisi (YRP) ve Türkiye İşçi Partisi'yle (TİP) görüşmelere başladığı ilçede konuşulanlar arasında. Bilindiği üzere seçimlerde partisiz yarışan belediye başkan adayları, belediye meclisine sadece kendi kontenjan adaylarını sokabiliyor. Bu da bağımsız belediye başkanının belediye meclisinde elini oldukça zora sokuyor. Şükrü Genç'in TİP ve YRP'ye belediye meclisinde destek olmak karşılığında her iki partinin de belediye başkanlığında oylarına talip olduğu konuşuluyor. 14 Mayıs 2023'teki genel seçimlerde Sarıyer'de TİP yüzde 5,08, YRP ise yüzde 2,25 oy almıştı. Kaynak Ters Pramit Medya
CHP'den aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa ederek bağımsız aday olan Şükrü Genç'in bu hamlesiyle birlikte Sarıyer'de kulisler hareketlendi.

İstanbul Sarıyer'de Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak Sarıyer Belediye Başkanı seçilen 5 yıllık hizmetinin ardından 2014 ve 2019 yerel seçimlerini de kazanarak, Sarıyer'de üç dönem üst üste seçilen ilk belediye başkanı unvanıyla tarihe geçti. 

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde CHP'den aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa ederek bağımsız aday olan Şükrü Genç'in bu hamlesiyle birlikte Sarıyer'de kulisler hareketlendi.

Genç'in hem TİP hem de Yeniden Refah'la görüşme halinde olduğu, belediye meclisinde onları desteklemek karşılığında belediye başkanlığında oylarına talip olduğu ilçede konuşulanlar arasında.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde CHP'den yeniden ilçe belediye başkan adayı gösterilmemesi üzerine partisinden istifa ederek bağımsız aday olma kararı aldı. Genç'in bu hamlesiyle birlikte Sarıyer, seçim sonuçları en çok merak edilen ilçelerden biri haline geldi.

Sarıyer'de CHP Mustafa Oktay Aksu'yu, AKP Hüseyin Coşkun'u aday gösterdi. Mevcut belediye başkanı Şükrü Genç'in bağımsız aday olması ilçe kulislerini hareketlendirdi.

Toplumsal'da yer alan habere göre Şükrü Genç'in adaylığını ilan eder etmez Yeniden Refah Partisi (YRP) ve Türkiye İşçi Partisi'yle (TİP) görüşmelere başladığı ilçede konuşulanlar arasında.

Bilindiği üzere seçimlerde partisiz yarışan belediye başkan adayları, belediye meclisine sadece kendi kontenjan adaylarını sokabiliyor. Bu da bağımsız belediye başkanının belediye meclisinde elini oldukça zora sokuyor.

Şükrü Genç'in TİP ve YRP'ye belediye meclisinde destek olmak karşılığında her iki partinin de belediye başkanlığında oylarına talip olduğu konuşuluyor.

14 Mayıs 2023'teki genel seçimlerde Sarıyer'de TİP yüzde 5,08, YRP ise yüzde 2,25 oy almıştı.

Kaynak Ters Pramit Medya

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yuzyilgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.