Ayşegül Kara Zorlu
Köşe Yazarı
Ayşegül Kara Zorlu
 

DUVARA" MUHTAÇ KALIRSAK NE OLUR

Sabaha kadar çadırda kalan bir kadına sormuşlar, nasıldı diye? Kadın demiş ki; "Güzeldi, sohbet ettik, dertleştik.  Sonra sırtım ağrıdı ve yaslanacak bir duvar aradım.  İşte o zaman anladım ki duvarsız kalmak vatansız kalmakmış!" Vatanımız kolay kazanılmadı. Biz Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlarken gelecek nesillere de doğru rol model kahramanlar oluşturmaya çalışıyor, çocuklarımızın zihnini, kalbini yabancı ellere emanet etmeyelim diye ülke ülke dolaşarak bilgiden önce vatan sevdamızı anlatıyoruz. Savaşla, kanla kazanılan coğrafyamıza şekil vermek isteyen küresel güçler bugün cinsel kimlikle, değerlerle, kültürle,... saldırıyorlar.  Biz farkına varıp önce bireysel çözümler sonra global metodlar geliştirene kadar da saldıracaklar.  Yeni neslin en önemli gündemi ülkeler arası sıkışan "kimlik" arayışları. Unutmayalım ki; kimliğini kaybeden vatanını kaybeder! İşte o zaman yaslanacak duvar bulamayız!
Ekleme Tarihi: 04 Mart 2024 - Pazartesi
Ayşegül Kara Zorlu

DUVARA" MUHTAÇ KALIRSAK NE OLUR

Sabaha kadar çadırda kalan bir kadına sormuşlar, nasıldı diye?

Kadın demiş ki; "Güzeldi, sohbet ettik, dertleştik. 
Sonra sırtım ağrıdı ve yaslanacak bir duvar aradım. 
İşte o zaman anladım ki duvarsız kalmak vatansız kalmakmış!"

Vatanımız kolay kazanılmadı. Biz Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlarken gelecek nesillere de doğru rol model kahramanlar oluşturmaya çalışıyor, çocuklarımızın zihnini, kalbini yabancı ellere emanet etmeyelim diye ülke ülke dolaşarak bilgiden önce vatan sevdamızı anlatıyoruz.

Savaşla, kanla kazanılan coğrafyamıza şekil vermek isteyen küresel güçler bugün cinsel kimlikle, değerlerle, kültürle,... saldırıyorlar. 

Biz farkına varıp önce bireysel çözümler sonra global metodlar geliştirene kadar da saldıracaklar. 

Yeni neslin en önemli gündemi ülkeler arası sıkışan "kimlik" arayışları.

Unutmayalım ki; kimliğini kaybeden vatanını kaybeder! İşte o zaman yaslanacak duvar bulamayız!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yuzyilgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.